Danske Konditorer

Uddannelser

Brænder du for det gode brød eller de flotte kager og går meget af din tid med at bage derhjemme i køkkenet?

Så skal du overveje at uddanne dig til bager og efterfølgende konditor. Du skal nemlig uddanne dig til bager, før du kan videreuddanne dig til konditor.

Sådan bliver du bager

Uddannelsen til bager eller konditor er en erhvervsuddannelse, som du kan tage på en af de mange erhvervsskoler i Danmark. Uddannelsen er opdelt som grundforløb og hovedforløb. Du starter på grundforløbet, som varer mellem 20 og 40 uger. Her uddannes du i at fremstille de forskellige slags deje til brød og kager, både med de gamle, håndværksmæssige teknikker og med moderne metoder.

Herefter skal du videre med hovedforløbet, som veksler mellem praktik og skole. På skolen lærer du blandt andet om egenkontrol og kundeservice og i praktikken anvender du al din lærdom i praksis. Når du efter 3 år har færdiggjort grundforløb og hovedforløb, er du udlært bager, – eller bagværker som det hedder i fagsproget.

Sådan bliver du konditor

Når du er uddannet som bagværker, kan du tage en overbygning på din uddannelse, så du bliver faglært konditor. Den varer halvandet år og veksler mellem skole og praktik.

Her lærer du alt om fremstilling af alle former for kager. Du lærer at fremstille desserter og hvordan du fremstiller marcipan og is fra bunden. Desuden lærer du at lave flotte figurer og dekorationer til dine kager.

Bliv håndværksbager eller detailbager

Du kan vælge to andre overbygninger på din bageruddannelse. De varer begge halvandet år. Uddanner du dig til detailbager, lærer du også om at varetage driften i et bageri. Det betyder at du er godt rustet, hvis du gerne vil være selvstændig bager.

Som håndværksbager går du ekstra meget i dybden med de håndværksmæssige teknikker for både brød og kage. Det betyder, at du bliver en ekstra kyndig bager, med de bedste håndværksmæssige forudsætninger.