Danske Konditorer

Induktionskogeplader eller gas: Hvad foretrækker du?

best induction hob image

Diskussionen om gastronomiske præferencer er uendelig. Hvilken slags komfur er ideel til dit køkken? Svaret bestemmes af dine valg og livsstil. Før du køber det, der er bedst for dig, er der mange ting, du skal overveje og sammenligne.

Denne debat raser stadig i disse dage, selv eksperter er personligt enige om, hvilket alternativ der er det bedste. Sandheden er, at der ikke er nogen absolut korrekt løsning. Alt er bestemt af prioriteter, mål såvel som omstændigheder.

Da der er mange grunde til at sammenligne en gas med en induktionskogeplade til dit madlavningsbehov, er den vigtigste grund, at du bør tænke på noget, der er ekstremt sikkert at bruge. Noget, der er mindre risiko for at brænde dig selv eller varmer dine gryder og pander hurtigere og sparer energi og penge selvfølgelig.

Men nogen foretrækker noget, der giver en ‘intelligent’ måde at lave mad på, som er mere miljøvenlig, laver mad hurtigere og bruger mindre strøm. Absolut en win-win situation!

Her er nogle faktorer, du skal overveje, mens du træffer din beslutning mellem de bedste induktionskogeplader eller gaskomfurer:

Energikilde

Gaskomfurer bruger brandfarlig gas såsom LPG, hvilket fjerner behovet for elektricitet. Alligevel, hvis du er ved at løbe tør for benzin, skal du købe en anden ny tank, og det kræver assistance fra installationen. Mange nye ejerlejligheder tillader ikke længere gaskomfurer til madlavning, men tillader kun induktionskogeplader. Husk dog, at induktionskogeplader ikke kan bruges, når der er strømafbrydelse.

Energieffektivitet

Det meste af induktionstilberedningen er baseret på magnetiske felter, der stimulerer varme på et stålmateriale ved kogegrejets bund. Som når du laver mad på en induktionskogeplade, bliver dit køkkengrej det element, der tilbereder din mad, hvilket fører til maksimal energi og minimalt varmetab. Mere end 70 % af energien produceres ved brug. Som følge heraf forkortes tilberedningstiden. Vandet koger på 6 minutter, hvorimod det tager mere end 10 minutter på en gasplade. Med en gaskomfur bliver der faktisk brugt mindre end halvdelen af ​​energien. Men gas er faktisk en billigere energikilde end den anden.

Rengøring og vedligeholdelse

På grund af de åbenlyse støbejernsgitre kan gaskogeplader være svære at rengøre og vedligeholde. Mens de også tjener en vigtig rolle ved at rumme forskellige typer og størrelser af køkkengrej, skal de altid skilles ad og rengøres separat. Du bør også rense området omkring brænderne. På den anden side gør induktionskogeplader vedligeholdelsen nemmere med deres emaljeoverflade, som er med til at forhindre fedtpletter i at sætte sig fast. Det hjælper også med holdbarheden ved at forhindre revner.

På grund af deres enkelt flade overflade er induktionskogeplader meget nemmere at rengøre. Desuden, da den glaskeramiske overflade netop varmer op, hvor din pande har været, er det køligere at røre ved panden og kan tørres af med det samme. Det hjælper med at eliminere behovet for at vente på, at panden er kølet af.

Kontrolfunktion

Varmen produceres straks af en brændende åben ild i direkte kontakt med kogegrejet på en gasplade. Det giver også brugeren mulighed for øjeblikkeligt at kontrollere intensiteten af ​​varmen ved at justere flammen. Temperaturkontrol er meget visuel, som det fremgår af flammen. Induktionsmagning kræver mere tid til at skifte temperatur, fordi det ikke er øjeblikkeligt som elektrisk madlavning.

Sikkerhed

Der er ingen åben ild i induktionsmagning, og varme overføres bare kun, når der er meget elektromagnetisk materiale. Som et resultat, hvis du tænder den ved et uheld og placerer dine hænder ovenpå, vil induktionskogepladen ikke automatisk aktiveres. Og da varmen kun bliver på panden, forbliver induktionskogepladen relativt kølig. En kogeplade, der er kølig at røre ved, udgør mindre forbrændingsrisiko. Dette er yderst relevant, når der er børn i huset.

Gaskomfurer kræver større omhu. En åben ild under madlavning kræver mere plads mellem kogepladen og alt overliggende udstyr. Selvom gassen ikke er i brug, kan den lække og kan forårsage brand til at brænde husene eller have problemer med dit åndedræt.

Typer af køkkengrej

Induktionskogeplader kræver brug af kompatible køkkengrej til induktion, der er lavet af visse materialer. Dette vil kræve noget, der passer til madlavning. Disse kan være ret dyre sammenlignet med standard kogegrej, der kan bruges på gas kogeplader. Dette ekstra indkøbskrav kan være en slukning for nogle, mens det kan være en kærkommen undskyldning for andre for at udskifte deres redskaber. En anden faktor er størrelsen på komfuret, der vil være tilgængelig i både induktion og gas. På den anden side passer gaskogepladerne til enhver type køkkengrej at bruge.

Hvilken en foretrækker du?

Begge måder at lave mad på er relevante. Om du vælger en af ​​dem er faktisk et spørgsmål om valg. Men hvis du foretrækker hurtigere, bedre og sikrere madlavningsmuligheder, er induktionskogeplader vejen at gå. Gaskomfurer er den foretrukne mulighed for professionelle kokke og den type komfur, der findes i de fleste restauranter, hvor den er perfekt til madlavning til hundredvis af kunder. Induktionen er også for nogen, der værdsætter hurtighed og sikkerhed over alt andet. Performance i smagsløgernes tjeneste.

Men i denne debat er induktionskogeplader fremtiden. Dette bruges mest i det moderne køkken. Induktionskogepladen er uden tvivl den næste store ting inden for madlavning. Med elektromagnetismens magt over os i mere end et årti, begynder verden endelig at foretrække denne nye madlavningsmetode. Induktionskogeplader er dyre. Men hvis du overvejer den samlede værdi, de giver, vil du se, at de ikke kun sparer penge i det lange løb. De er også praktiske at bruge og sparer helt sikkert så meget tid.

Teknologien til induktionskogeplader har udviklet sig markant, mens priserne er faldet, hvilket har lokket flere kokke såvel som hjemmekokke til at lære at tilpasse sig. Induktionskogeplader er nu mere økonomiske end tidligere, hvilket gør dem sammenlignelige med prisen på mange andre komfurer. Induktionskogeplader er også ekstremt pålidelige til at håndtere svær madlavning. Uanset om det er gas, elektrisk eller induktion, skal det være stærkt og modstandsdygtigt.

I slutningen af ​​dagen er induktionskogeplader og gas både bolig- og storkøkkener, der består kvalitets- og sikkerhedstest, der matcher eller overgår standarder.

Er det værd at investere i en induktionskogeplade?

Det er nyttigt at få en induktionskogeplade, og det er et spørgsmål om personlig præference. Induktionskogeplader er derimod fremragende. De er både indflydelsesrige og kontrollerbare.

De er blandt de bedste induktionskogeplader på markedet lige nu, og de vil få dit køkken til at se fantastisk ud. De er de mest energieffektive induktionskogeplader på markedet i dag. Desuden er de propfyldte med imponerende funktioner, der hjælper dig med at lave mad hurtigt og nemt.

Hvordan vælger man den bedste induktionskogeplade?

Induktionskogeplader har længe været tilgængelige på markedet og har stadig en stor markant stigning i interessen. Men hvad er de vigtige faktorer, der skal til, før du køber induktionskogepladen? Der er flere ting, du skal lære og overveje først. Velvidende, at folk i stigende grad ser på muligheden for, at induktionskogeplader er overkommelige, højtydende induktionskogeplader og miljøvenlige over for andre måder at lave mad på. De er mere energieffektive.

Bortset fra fordelene ved sikkerhed, kontrol, størrelse og effekt, er en af ​​de vigtigste fordele ved en induktionskogeplade bekvemmelighed. Vælg en kogeplade, der er nem at rengøre efter hver brug. Flere kogeplader varmer præcist kogezonerne op, så du ikke behøver at rengøre hele kogepladen, hver gang du bruger den, og du kan nemt fjerne pletter og rense den med håndklædepapir.

Og hvis du leder efter noget andet end standardmodeller med induktionskogeplader, så bliv ved med at læse. Boost funktioner, som giver dig mulighed for at opvarme din kogezone hurtigere, måske et godt valg for dig.

Nu hvor vi har dækket alt, hvad der er at vide om kogeplader, er det tid til at komme videre. Vi er sikre på, at du vil have lettere ved at finde den ideelle induktionskogeplade til dig. Tillad innovation at arbejde for dig.

Hvor kan man købe en induktionskogeplader?

Leder du efter den bedste induktionskomfur? Deres banebrydende måde at lave mad på med elektromagnet frem for direkte varme har ændret spillet i de seneste år eller deromkring. Der er tonsvis af de bedste induktionskogeplader på markedet, der i høj grad tilbyder den bedste ultrahurtige, fremragende kontrollerbare, nemme at rengøre for alle budgetter.

Det er ved at gøre enden på både gammeldags elektrisk og gass overherredømme. Efterhånden som gaspriserne stiger, vil det efterhånden blive vanskeligt at konkurrere med energibesparelsen af ​​de bedste induktionskogeplader. De er også latterligt nemme at rengøre. Ikke underligt, hvorfor der er mange mennesker, der køber denne induktionskogeplade. Udover at den er nem at rengøre, øger den din produktivitet, da den også har en timer til at indstille og slukke automatisk.

Men hvor begynder man, når der er flere af de bedste budgetmodeller for induktionskogeplader at vælge imellem? Du starter med det samme her, fordi vi har gjort alt benarbejdet for dig og gennemgået masser af bedste induktionskogeplademodeller, der koster overkommelige. Glem dog ikke også, at vi har samlet andre produkter end induktionskogepladen.